52 nya hyreslägenheter i Majorna invigda

Bildtext saknas

Det finns en stor efterfrågan på både hyreslägenheter och bostadsrätter i Göteborg. Därför känns det extra roligt när stiftelsen i dag kan bidra med ytterligare 50-talet lägenheter i attraktiva Majorna. Dessutom på en tomt där det mellan 1858-1974 stått två stenhus med lägenheter, konstaterade Anna Carlsson, tf VD för Robert Dicksons stiftelse.

Anna Carlsson uttalade sig i samband med invigningen av Amiralitetsgatan 19 i Majorna. De 52 lägenheterna fördelade på två huskroppar smälter bra in i den omkringliggande bebyggelsen. Liljewalls arkitekter och byggbolaget Skanska har gjort ett gediget jobb från skisser, planering och genomförande, fram till invigningen.

Tf VD Anna Carlsson invigningstalar. Foto: Dino Soldin

På talarlistan förutom Anna Carlsson stod Donia Aslanzadeh, projekt- och utvecklingschef för stiftelsen, Ulrika Karlsson och Jan Johansson från Skanska samt Sverker Cassberg, ordförande för Robert Dicksons stiftelse som avslutade med orden:

- Stiftelsens uppdrag är tydligt. Vi ska bygga bra bostäder med bra hyra för människor som arbetar. Vi har nu varit verksamma i 160 år och det är en bra början!

Efter talen rullades röda mattan ut och det var dags för gemensam bandklippning och inspektion av ett antal utvalda lägenheter. Under hösten flyttar de första hyresgästerna in och i början av nästa år ska samtliga hyresgäster vara på plats.

Uppslutningen från branschen och förtroendevalda var god. Bland de vimlande gästerna syntes bland annat Per-Anders Ericsson, regionchef på Skanska, Joachim Arcari, VD Botrygg, Mikael Jansson, VD Ivar Kjellberg och Magnus Paulsson, VD SGS Studentbostäder.

Gemensam bandklippning av talarna, från vänster Donia Aslanzadeh, Sverker Cassberg, Ulrika Karlsson, Anna Carlsson och Jan Johansson. Foto: Dino Soldin

Många hade samlats för att delta på invigningen. På bilden syns både hyresgäster från kringliggande fastigheter tillsammans med branschkollegor. Foto: Dino Soldin

Bland gästerna återfanns Lennart Karlsson och Ann Tolly från Liljewall arkitekter tillsammans med Per-Anders Ericsson från Skanska. Foto: Dino Soldin

För mer information, vänligen kontakta:

Donia Aslanzadeh, projekt- och utvecklingschef 
donia@robertdicksons.se
031-381 64 15

Anna Carlsson, vd
anna@robertdicksons.se
031–381 64 05 

Sverker Cassberg, ordförande
sverker@cassberg.com